1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده: (226 مشاهده)
زمینه و هدف: مفهوم بهزیستی روانشناختی به عنوان رویکردی که روانشناسی مثبتنگر به سلامت روان در سالهای اخیر مطرح کرده بر ویژگیهای مثبت و رشد تواناییهای فردی تأکید داشته و در واقع بر سلامت ذهنی مثبت دلالت دارد. هدف پژوهش حاضر تدوین مدل ساختاری بهزیستی روانشناختی بر اساس خوشبینی، مثبتاندیشی با میانجیگری تنظیم هیجانی بود.
روش بررسی: روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی بود. جامعه مورد مطالعه پژوهش حاضر دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بودند که 358 نفر از آنان در پژوهش شرکت کردند. جهت تحلیل دادههای پژوهش از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که تأثیر خوشبینی بر تنظیم هیجانی و بهزیستی روانشناختی مثبت و معنادار است (001/0>P). تأثیر مثبتاندیشی بر تنظیم هیجانی و بهزیستی روانشناختی مثبت و معنادار است (001/0>P). تأثیر تنظیم هیجانی بر بهزیستی روانشناختی مثبت و معنادار است (001/0>P).
نتیجهگیری: خوشبینی از طریق تنظیم هیجانی تأثیر غیرمستقیم مثبت و معناداری بر بهزیستی روانشناختی دارد. مثبتاندیشی از طریق تنظیم هیجانی تأثیر غیرمستقیم مثبت و معناداری بر بهزیستی روانشناختی دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1398/11/9 | پذیرش: 1398/12/10