1- دانشگاه آزاد تهران شرق
چکیده: (513 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: تشخیص و بهبود تعادل و صافی کفپا در سنین پایینتر، بر عدم ابتلا به آسیبهای گوناگون در سنین بالاتر موثر می باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تمرینات اصلاحی و استفاده از کنزیوتیپ بر صافی کف پا و تعادل دانش آموزان دختر 15 تا 17 سال بود.
روش بررسی: این پژوهش نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری دانش آموزان دختر 15 تا 17 سال شهر تهران بودند. 28 شرکت کننده داوطلب دارای صافی کف پا به صورت تصادفی در 2 گروه 14 نفره آزمایش شامل تمرینات اصلاحی به همراه تیپینگ، تمرینات اصلاحی بدون تیپینگ مبتلا به عارضه پرونیشین کفپا گروهبندی شدند. سپس ارتفاع ناوی، نقش کف پا با شاخص استاهلی و تعادل با آزمون SOT دستگاه پاسچروگرافی اندازه گیری شد و هر دو گروه تمرینات اصلاحی را به مدت 8 هفته، 32 جلسه انجام دادند. پس از پایان مداخله مجددا متغیرهای پژوهش اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون تی زوجی و آنکووا و نرمافزار SPSS نسخه 20 در سطح معناداری آماری 05/0=α انجام شد.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر حاکی از تاثیر معنی داری حرکات اصلاحی بر نقش کفپا (001/0>P) و افزایش ارتفاع استخوان ناوی (001/0>P) و تعادل ایستا با چشم بسته در وضعیت دوم(001/0>P) بود. با این وجود، استفاده از کنزیوتیپ تاثیر معنی داری بر تعادل در حالت اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم (05/0≤P) و نقش کف پای راست (281/0=P) و چپ (125/0=P) و افزایش ارتفاع استخوان ناوی راست (136/0=P) و چپ (240/0=P) نداشت.
نتیجهگیری: بر اساس یافته های این پژوهش تمرینات اصلاحی بر بهبود کف پای صاف و تعادل ایستا در وضعیت چشم بسته موثر بود. ولی استفاده از کنزیوتیپ بر صافی کف پا و بهبود تعادل موثر نبود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی