مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.HUMS.REC.1398.330

XML English Abstract Print


1- گروه روانشناسی، واحد بین الملل کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، جزیره کیش، ایران.
2- مدیرگروه توانبخشی شناختی کلینیک مغز و شناخت،موسسه آموزش عالی علوم شناختی، تهران،ایران.
3- گروه اعتیاد دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران،تهران، ایران
چکیده:   (1069 مشاهده)
زمینه و هدف: ایدز یکی از بزرگترین چالش­های بشریت و از عمده­ترین عوامل خطر سلامتی محسوب می­شود. بنابراین، این پژوهش با هدف طراحی مدل اجتماع‌محور روشهای سازگاری برای پیشگیری مثبت بر اساس وخامت ادارک‌شده و راهبردهای مقابله‌ای در افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی مثبت  انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع پژوهش­های کاربردی و در چهارچوب طرح­های همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی بیماران مبتلا به ایدز در شهر تهران در سال ۱۳۹۸ بود که تعداد ۲۵۰ نفر از آنان به روش در دسترس از بین بیماران مراجعهکننده به باشگاه­های مثبت تحت نظارت سازمان بهزیستی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع­آوری داده­ها از پرسش‌نامه سبک­های مقابله­ای (لازاروس و فولکمن، ۱۹۸۴)، پرسش‌نامه سازگاری روانی-اجتماعی با بیماری (دروگتیس و دروگتیس،۱۹۹۰) و پرسش‌نامه کوتاه ادراک بیماری (بردبنت، پتریه، مین و وینمن، ۲۰۰۶) استفاده شد. ارزیابی مدل پیشنهادی با روش مدلسازی معادلات ساختاری  و با استفاده از نرم افزار (نرم افزار AMOS-21) انجام گردید.
یافته ­ها: مدل پیشنهادی پس از تصحیح، برازش قابل قبولی با داده­ ها نشان داد (081/0=RMSEA، 95/0=AGFI).  همچنین ضریب مسیر غیرمستقیم وخامت ادراک‌شده بر سازگاری روانی– اجتماعی با میانجی­گری راهبردهای مقابله­ای معنادار بود (۵۳۱ /۰ = β، ۰۰۱/۰=P). بررسی مسیرهای مستقیم وخامت ادراک شده بر سازگاری روانی-اجتماعی (۳۴۶/۰ = β، ۰۰۱/۰P=) و راهبردهای مقابلهای بر سازگاری روانی-اجتماعی (۲۸۷/۰ = β، ۰۰۲/۰P=) در افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی مثبت  حاکی از اثر مستقیم بود.

 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb