چکیده: (307 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی موسیقی درمانی و درمان رفتاری- شناختی بر اختلال اضطراب اجتماعی و نشانه های وابسته به آن در نوجوانان بوده است.
روش بررسی: روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع آزمایشی (مداخله ای) بود که جامعه آماری آن را نوجوانان دارای اختلال اضطراب اجتماعی و نشانه های وابسته به آن در شهر کرج تشکیل داد و در هر گروه تعداد 20 نفر تعیین گردید که در مجموع سه گروه 60 نفره شد. بنابراین نمونه پژوهش 60 نفر از نوجوانانی هستند که برطبق مصاحبه ساختاریافته بالینی بر اساس پرسشنامه اختلال اضطراب اجتماعی ملاک های لازم را کسب کردند و پس از اخذ رضایت کتبی شرکت کنندگان بعد از همتاسازی از لحاظ متغیرهای بافتی به صورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفری آزمایش (۲۰ نفر درمان شناختی رفتاری) و ۲۰ نفر (موسیقی درمانی) و یک گروه کنترل ۲۰ نفری تقسیم شدند. شیوه نمونه گیری به صورت تصادفی- خوشه ای بود. درمان رفتاری- شناختی (CBT) طی 20 جلسۀ 2 ساعته و موسیقی درمانی نیز طی 15 جلسه موسیقی درمانی غیر فعال و فعال (هر جلسه 30 دقیقه) قرار گرفته اند.
یافته ها: یافته های بدست آمده از مطالعه حاضر نشان داد که موسیقی درمانی و همچنین درمان شناختی- رفتاری بر نوجوانان مبتلا به اضطراب اجتماعی موجب کاهش علائم اختصاصی اختلال اضطراب اجتماعی می شود.
نتیجه گیری: میتوان نتیجه گرفت موسیقی درمانی و همچنین درمان شناختی- رفتاری بر نوجوانان مبتلا به اضطراب اجتماعی موجب کاهش علائم اختصاصی اختلال اضطراب اجتماعی می شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی