مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
چکیده:   (2773 مشاهده)
زمینه و هدف: زندگی تحصیلی از مهم­ترین دوره­های زندگی فرد است که بر تربیت و یادگیری ثمربخش و موفقیت­آمیز او اثر می‌گذارد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر تدوین مدل علی اشتیاق تحصیلی بر اساس کیفیت زندگی در مدرسه و حمایت اجتماعی ادراک شده با ابعاد انگیزش تحصیلی بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و مدلسازی­ معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان ایوان در سال تحصیلی 99-1398 بود که با استفاده از روش نمونه­گیری خوشه­ای 500 نفر از دانش­آموزان مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه­های اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران(2004)، کیفیت زندگی در مدرسه اندرسون و بروک(2005)، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران(1998) و انگیزش تحصیلی هارتر(1981) به عنوان ابزارهای سنجش مورد استفاده قرار گرفت.  تحلیل داده ها با روش همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار 23 SPSS و Amos انجام شد و در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج بیانگر تاثیر غیرمستقیم و معنادار کیفیت زندگی در مدرسه(001/0, p<45/0β=) و حمایت اجتماعی ادراک شده (001/0, p<50/0β=) دانش­آموزان با میانجی گری انگیزش تحصیلی   بر میزان اشتیاق تحصیلی آنها بود. همچنین، یافته­ها نشان داد که کیفیت زندگی در مدرسه بر اشتیاق تحصیلی دانش­آموزان تاثیر مستقیم و معنادار داشت(001/0, p<40/0β=). شاخص‌های برازش برابر با 92/0 CFI=، 93/0GFI= ، 91/0AGFI= ، 069/0RMSEA=  بدست آمد که نشان می‌دهد مدل مفروض با داده‌ها برازش نسبتا خوبی داشت.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش کیفیت زندگی در مدرسه و حمایت اجتماعی ادراک شده می­توانند پیش بین مناسبی برای اشتیاق تحصیلی دانش­آموزان از طریق انگیزش تحصیلی آنها باشد.
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb