1- آموزش و پرورش
2- دانشگاه تهران
چکیده: (881 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوه های فرزند پروری در حقیقت بیان کننده سبک کلی ارتباط و روابط در خانواده بوده و یکی از عوامل تاثیر گذار در روند رشد با و یادگیری کودکان است . پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه سبکهای فرزند پروری والدین با میزان و نوع مشکلات رفتاری - هیجانی در دانشآموزان استفادهکننده از جهش تحصیلی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه ی حاضر به روش همبستگی و از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود.جامعه آماری شامل تمامی دانشآموزان جهش کرده در سال تحصیلی 1399-1398 و والدین آنها بود. از این جامعه 286نفره ، 165 دانشآموز با روش نمونهگیری تصادفی منظم انتخاب شدند برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه سنجش نقاط قوت و ضعف کودک، گودمن (1997) و پرسشنامه فرزند پروری، بامریند (1973) استفاده شد. دادهها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزارهای آماریSPSS نسخه 25 و AMOS نسخه 24تحلیل شدند سطح معناداری آزمون ها در این پؤوهش 0/05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد ضریب مسیرهای سبکهای فرزند پروری استبدادی به مشکلات رفتاری هیجانی) 001/0 p=،550/0( β= مثبت و معنادار و مسیرهای سبکهای فرزند پروری قاطع و اطمینان بخش به مشکلات رفتاری ) 001/0 p=،202/0- ( β= منفی و معنادار بود.ضریب استاندارد مسیرسبک های فرزند پروری سهلگیرانه به مشکلات رفتاری هیجانی) 331/0 p=،053/0- ( β= معنادار نبود.همچنین داده های گردآوری شده با مدل پیشنهادی پژوهش تناسب داشتند(90/0 CFI= ، 06/0 RMSEA=)
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش حاضر سبک فرزند پروری مستبدانه با اختلالات رفتاری و هیجانی دردانش آموزانی که از جهش تحصیلی استفاده می کنند ارتباط دارد. با توجه به اینکه دانشآموزانی که از جهش تحصیلی استفاده میکنند، سن تقویمی پایینتری نسبت به همکلاسیهای خود دارند لزوم تجدیدنظر در طرح جهش تحصیلی بسیار محسوس است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی