مقالات درحال ویرایش                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم تحقیقات ، شهر تهران، کشور ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهر تهران ، کشور ایران
3- دانشگاه علوم تحقیقات ، شهر تهران ، کشور ایران
چکیده:   (106 مشاهده)
زمینه و هدف :سالمندی امری طبیعی و غیرقابل اجتناب است که در ایران رشد شتابانی به خود گرفته است لذا توجه به فاکتورهای سلامت سالمندان از اهمیت بسزایی برخوردار است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه تحمل پریشانی با نقش میانجی بهزیستی روانشناختی در کیفیت زندگی سالمندان شهر تهران  انجام شد.
مواد و روش­ها:  روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامه آماری شامل کلیه سالمندان بالای 60 سال شهر تهران است که از این میان 200 نفر به روش نمونه­گیری خوشه­ای چندمرحله­ای انتخاب شدند؛ این افراد به پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف (2002)، تحمل پریشانی سیمون و گاهر(2005)، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1998) پاسخ دادند. داده های پژوهش به روش مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزارهایSPSS و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظرگرفته شد
یافته ها: نتایج با مقادیر (AGFI=0.891, CFI=0.969, GFI=0.923 RMSEA=0.056,)  بیانگر برازش خوب مدل بود. براساس ضرایب مستقیم رابطه بین تحمل پریشانی با کیفیت زندگی (=0.312, P=0.028β)، تحمل پریشانی و بهزیستی روانشناختی (β=0.814, P[MP2D1] =0.001 )، بهزیشتی روانشناختی و کیفیت زندگی (=0.544, P=0.001 β) سالمندان معنادار بود. لذا در بررسی ضریب غیرمستفیم با آزمون بوت استرپ  با توجه به نقش میانجیگر بهزبیستی­روانشناختی، رابطه بین تحمل پریشانی و کیفیت زندگی سالمندان(=0.443, P=0.001 β) معنادارا رزیابی شد.
نتیجه­ گیری بهره­گیری از فاکتورهای سلامت و بهزیستی روانشناختی می تواند به عنوان یک عامل تعیین کننده در تاثیر تحمل پریشانی بر  کیفیت زندگی در دوره سالمندی  و دستیابی به سالمندی موفق باشد

 [MP2D1]مقادیر احتمالی که اینجا نوشته اید با مقادیر متن و جدول متفاوت است
در متن = است در اینجا > است که با هم متفاوت هستند
 
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb