1- کارشناس ارشد روانشناسی، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی، تفرش، ایران.
2- دکتری تخصصی روانشناسی، استادیار گروه روانشناسی، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی، تفرش، ایران.
چکیده: (176 مشاهده)
زمینه و هدف: طلاق عامل از هم گسیختگی بنیادیترین بخش جامعه یعنی خانواده است. بنابراین مسائل و مشکلات پس از طلاق اهمیت بسیاری پیدا میکند.. بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مکانیزم¬های دفاعی و بخشودگی در زنان مطلقه انجام شد.
روش بررسی: روش انجام این پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع طرح پژوهشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه آزمایش و گواه است. جامعه آماری پژوهش زنان مطلقه مراجعهکننده به تعدادی از مراکز مشاوره شهر تهران (منطقه 10 و 12) در سال 1399 است که ازاینبین 30 نفر بهصورت تصادفی انتخاب و در دو گروه گواه و آزمایش جایگزین شدند. سپس پرسشنامههای مکانیسمهای دفاعی و بخشودگی بر روی هر دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برگرفته ازنظریه ACT قرار گرفت. تعداد جلسات برای درمان این افراد در 8 جلسه 90 دقیقه تنظیم شد و گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکرد. پس از پایان جلسات درمان گروه آزمایش، هر دو گروه مجدداً پرسشنامهها را تکمیل نمودند. دادهها از طریق روش آماری کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند. سطح معناداری آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس افزایش معنیدار بهبود مکانیسمهای دفاعی و بخشودگی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل را تحت تأثیر مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد نشان داد (05/0P<).
نتیجهگیری: بنابراین میتوان نتیجهگیری کرد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برمکانیسمهای دفاعی و بخشودگی تأثیرگذار است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مشاوره