تعطیلات نوروزی مجله- ضمن تبریک فرارسیدن بهار و شروع سال جدید به اطلاع میرساند این نشریه از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ تعطیل می باشد.

جلد 8 - شماره سال ۱۳۹۷                   ‫جلد (8): 15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golestani-Fard A, Rezaee Dehnavi S. Exploring the effectiveness of acceptance and commitment therapy on social anxiety of female high school students in Kashan city. MEJDS 2018; 8 :15-15
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-748-fa.html
گلستانی فرد اعظم، رضایی دهنوی صدیقه. بررسی اثربخشی درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد بر اضطراب اجتماعی دانش‌آموزان دختر شهر کاشان. مجله مطالعات ناتوانی. 1397; 8 () :15-15

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-748-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد
چکیده:   (3808 مشاهده)
هدف: اختلال اضطراب اجتماعی براساس ترس شدید و پایدار از عملکرد یا موقعیت‌های اجتماعی تشخیص داده می‌شود (انجمن روان‌پزشکی آمریکا، ۲۰۱۳). تحقیقات نشان داده است این اختلال شایع، پیچیده و ناتوان‌کننده ‌بوده و درصورت درمان‌نشدن تداوم می‌یابد. نوجوانان بااختلال اضطراب اجتماعی در عملکرد تحصیلی و سلامت روان آسیب می‌بینند. پیامدهای منفی این اختلال در نوجوانان درمقایسه با کودکان و بزرگسالان بیشتر و شایع‌تر است؛ به‌طوری‌که تعداد زیادی از روان‌درمانی‌ها برای درک و درمان این اختلال باتوجه به شیوع و آسیب مربوط به آن و اختلال‌های روانی شدید دیگر، به‌وجود آمده است. درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد از درمان‌های موج سوم شناختی‌رفتاری و بر بافت و عملکرد روان‌شناختی پدیده‌ها مبتنی‌بر کارهای تجربی درزمینهٔ تأثیر زبان بر رفتار است که قسمتی از نظریهٔ چهارچوب ارتباطی را تشکیل می‌دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد بر اضطراب اجتماعی دانش‌آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان کاشان است.
روش‌بررسی: این پژوهش از نوع شبه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون‌پس‌آزمون بود. جامعهٔ آماری را دانش‌آموزانی تشکیل دادند که به‌علت اختلال اضطراب اجتماعی در مدارس شهر کاشان به مراکز مشاور مدرسه مراجعه کردند. از بین آن‌ها تعداد ۳۰ دانش‌آموز مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به‌صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌طور تصادفی در گروه‌های آزمایش و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی‌ها در هر گروه قبل از مداخله و در پایان مداخله با پرسشنامهٔ اضطراب اجتماعی جرابک تحت آزمون قرار گرفتند. هشت جلسه درمان به‌صورت گروهی بر گروه آزمایش انجام شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کواریانس در مرحلهٔ پس‌آزمون، بهبودی معناداری را در نمرات اضطراب اجتماعی گروه آزمایش نشان داد (۰٫۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌های این پژوهش، درمان مبتنی‌بر پذیرش و تعهد برای کاهش اضطراب اجتماعی دانش‌آموزان دختر بااختلال اضطراب اجتماعی مقطع دبیرستان پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 684 kb]   (1150 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb